A változás kapuja

A változás kapuja március 3, 2020

Az elménk gyógyító ereje

A hatalmas szabadság, ami felold mindennemű nyomás alól, hozhat magával meggondolatlan cselekedetet. Mert hisz ettől leszünk „hatalmasak” gondoljuk. A felszabadult energiát, amit mi hozunk létre, nem mindig tudjuk jól alkalmazni, áthelyezni, ezért beragadnak bizonyos helyzetekbe. Ha pl. életünkben történik valami, ami kizökkenti hétköznapjainkat, szó szerint kilök a komfort zónánkból, akkor az egy üzenetet hordoz. Ha fel tudjuk ismerni, hogy pontosan mi is a szerepe, akkor az megvalósul, beteljesíti küldetését. Ez feloldódik, átalakul, és eltűnik életünkből, hogy megmutassa azt a valós igazságot és bölcsességet. Ami megtanít arra, hogy még egyszer ugyan arra az útra ne lépjünk.

A betegség, mint tanító erő

A betegség mindig tanít, utat mutat. Segít meglátni a nehézségekben lévő lehetőségeket. Lehet egy fájdalom nem csak testi, hanem lelki, ami megint csak jelzés a magunkra való figyelésre. Bár be lehet venni egy fájdalomcsillapítót, de ezzel csak betakarunk, elfedünk egy lyukat egy gyönyörű virágos rét közepén. Bármennyire is próbáljuk elkerülni vagy megszabadulni, rágörcsölni annál jobban tartjuk fogva azáltal, hogy arra gondolunk, hogy „fáj”, hogy nem jó.

Ha nem tiltakoznánk, hanem csak belehelyezkednénk és elfogadnánk, hogy van fájdalom, van hullámvölgy és akár nehézség, lehet betegség vagy csak rossz napunk, elfogadjuk, hogy ez az életünk velejárója. Ha már elengedtük, mert sikeresen befogadtuk, és újra ránk koppint, lehet egy illat, hang, íz, vagy egy érzés formájában, akkor az csak egy információ, amire már rossz érzés nélkül tudunk emlékezni. Ez a pozitív gondolati minta tudja megváltoztatni az életünket, hiszen a fájdalom nélküli küzdés felváltja az elfogadást. Ha engedi az EGÓ-nk.

Félelmek csapdájában

Amikor már úgy tűnik, hogy minden rendben, mert ugye még nem vagyunk teljesen tudatosak. Mert ellenállunk, védekezünk, elfolytjuk az évek óta cipelt félelmeinket, mert azt hisszük, hogy győztünk, mert egy probléma mentes napunk volt, akkor az egónk azon része, amelyben a félelem gyökerezik, elkezd védekezni. „Na, nehogy már elengedd a kezem. Itt akarsz hagyni? Belőlem élsz.”

Ilyenkor mi történik? A szellemünk védekezik. Kapaszkodik a régi szokásaiba, mert nehéz változni. Mert félünk az újtól, mert beragadtunk. Van egy csomó okom, hogy miért ne változzak. És nem is vesszük észre, hogy amitől meg akartunk szabadulni, pont az rántott vissza.

És mi is az? FÉL-ELEM.

Több féle lehetőség van, ami segít rávilágítani az elfojtás fázisaira, lépésről lépésre haladva az elengedés kiteljesedése felé.

Folytatás a következő részben.

Blogbejegyzéseim megtalálhatóak a https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-kovacsne-mayer-judit/ online magazinban is.