Egészségünk védelmében

Séta a természetben március 3, 2020

Az egészség olyan természetes, amíg érintetlenül megvan. Amikor azonban megbillen az egyensúly, akkor komolyan el kell gondolkodnunk azon, hogy nézőpontot változtassunk.

Szeretném a betegségnek nevezet problémát, egy kicsit más szemszögből megmutatni. Egy olyan pontból, amely nem csak a hitre épít.  Lélektérből való oldás, az elengedés (egy másik szemlélet), a régi beidegződések, a szülőktől vett minták, ami tükörként mutatják, hogy miben változzunk. Avagy elengedjük azokat a berögzültségeket, amibe beleragadtunk. 

Ha már lélekben létrehoztuk a negatív gondolatokat és nem tudtuk, vagy nem akartuk elengedni, mert rögtön el is hessegettük, amiből komoly elfojtásokat a tudattalanunkba elfedve, akár fizikai testi tünetet létrehoztunk. Amikor például mérgesek vagyunk, hihetetlen sok méreganyagot vagyunk képesek a testünkben tárolni. Ezek elváltozásokat okozhatnak. De biztos, hogy a krónikus fáradtságtól kezdve, az emésztésen keresztül lehet meddő vagy mentális probléma, a háttérben két dolog lehet. A szennyező anyagok, vagy és az élősködők (kórokozók) okozzák a problémát a testben.

Mi a teendő? Hogy segítsünk magunkon?     

Élősködők szennyezése esetén érdemes a legegyszerűbb módot választani. Biorezonancia (elektronikus) gyógynövény alapú kezeléssel érkezhet a segítség.

Igazi kihívás, amikor elkezdjük figyelni magunkat, családtagjainkat és egy pillanatra el is hisszük, hogy betegségeinket örököltük őseinktől. Mert még az iskolában is azt tanultuk, hogy a genetika felelős mindenért. Pedig inkább a lakás, amiben közösen élünk, az asztal ahová közösen ülünk le étkezni, beszélgetni, vagy, mert közös a fürdőnk, az illem helyiségünk, a fogorvosunk. A legtöbb betegség nem öröklődik. A hajunk színét örököltük, nem a hajhullást, a formás lábainkat örökölhettük, de nem a térd fájást, a gyönyörű szemeinket igen, a szemüveget nem.

Tehát figyelmünket fordítsuk a „betolakodókra”. Élősködők, kórokozók, vagy szennyeződés, amik gyengíthetnek bennünket. Ezért fontos megkeresni az eredetét. Honnan jöttek? Miért jöttek? Mit okoznak? Na és persze meddig akarnak maradni? Ha közelebbről megvizsgáljuk az apró kórokozó százait láthatjuk. Gondoljuk, hogy az immunrendszerünk mennyire dolgozik ellenük és értünk. Egy kicsit keresgessünk, hogy vajon miért nyitottunk ajtót? Ki nyeri meg ezt a csatát?

Tegyél magadért!

A helytelen étkezés, életvitelünk van mögötte? Toxikus anyagok, rovarirtók, sugárzás, amalgám, azbeszt, higany, stb. Ha ezeket az anyagokat sikerül oldani, a következő javulásokat tapasztalhatjuk:

  • krónikus fertőzések elmúlnak
  • hajhullásunk megszűnik, ki is nőhet a haj
  • meddőség megszűnik
  • kimerültség csökken
  • éhség érzet elmúlik
  • alvás zavarok rendeződnek
  • hallás, szaglás javul
  • szemölcsök, kiütések eltűnnek

Mit nevezünk szennyeződésnek?

Azokat az anyagokat, amik a szervezetbe jutás után akadályozzák az egészséges működést. Bekerülése lehet belégzés útján, táplálkozás során étellel, itallal, valamint a bőrünkön keresztül bármilyen formában. Ma már a fájdalomcsillapítást is gyakran krémek formájában alkalmazzuk. Sajnos sokszor a reklámok hatására olyan természetellenes anyagokat használunk, ami szervezetünk számára káros lehet, ugyanakkor tudattalanul nyúlunk a szennyező anyagokhoz. Figyeljük meg az eltéréseket. Két ember, akinek hasonló a bőre, ugyanazokat a kozmetikai termékeket használják; az egyiküknek kiütések és pattanások keletkeznek a bőrén, akár a szeme alatt még duzzanat is felléphet. A másik embernek semmi baja, akár élete végéig is használhatja ezeket a kozmetikumokat. Neki az volt a szerencséje, hogy elég erős volt az immunrendszere, hogy a méreganyagokból érkező támadásokat kivédje.

Vannak oldószeres szennyező anyagok. Az oldószerek olyan vegyületek, amik egy másik, valamilyen vegyületet oldanak fel. A legkárosabb oldószer a benzol, ami behatolva gyengíti az immunrendszert, és a csecsemőmirigyet.

Benzol

Aromás szénhidrogén. Színtelen, jellegzetes szagú folyadék. A természetben kőszénkátrányban megtalálható. Gyártásnak fő alapanyaga a kőolaj. Belégzéssel kerül a szervezetbe, szennyezett vízből bőrön át is felszívódik. Festék, lakk, ragasztó, gumi gyártás során használják. Autószerelők gyakran dolgoznak vele. Zsírtalanításnál, arcvizek, tisztítószerek, ragasztás, során is a szervezetbe kerülhet. Kipufogó gázokban is benne van. Avar és faégetés közben is belélegezhetjük. Benzin és dohányfüst is lehet a hordozó anyag. A benzolról a nemzetközi független vizsgálatok egybehangzóan állítják, hogy rákkeltő. Különösen a vérképző szervben okoznak betegségeket pl. leukémia.

Fémszennyeződések

A szervezetbe való bekerülésük szájon, orron, bőrön keresztül is lehetséges. A vérárammal szállítódnak, a máj, vese, epe, a kiválasztás szervei és az izzadság is szerepet játszik. Ha nem tud kiválasztódni felhalmozódnak a szervezetben és komoly egészségügyi problémákat okoz.

Arzén, higany, réz, ólom, és a kadmium, a leggyakoribb fémszennyeződések. Sajnos környezetünkben a szervetlen fémek terjedtek el.  Fém ékszereket hordunk, fémformákban sütjük a kenyeret, amit megeszünk, és fém vezetékekből isszuk a vizet. A másik igen fontos és veszélyes fémforrás, az Unió szabályzása által már betiltott amalgámtömés. Ezek a fogtömések higany alapú amalgámtömések. Sőt a higany gyakran még talliummal is szennyezett, ami így még károsabb.

Mikotoxinok 

Fonalas gombák, megfelelő feltételek közötti szaporodása közben termelődő másodlagos anyagcsere termékek. Az élelmiszerláncban gyakran fordulnak elő. Ha kibontunk egy üveg lekvárt, aminek teteje penészes, vagy felvágunk egy valamilyen gyümölcsöt, aminek a közepe penészes, pl.: alma, a magház része lehet penészes, itt megtalálható. Az őszibarack közepe is lehet penészes. A gomba az életünk része, nagyon sokféle fajtáját ismerjük. Viszont ha túlszaporodik, igen komoly galibát tud okozni. Kerüljük el a penésszel fertőzött gyümölcs és zöldség fogyasztását.

Aflatoxin

A természetben előforduló rágcsálókra és emberekre egyaránt veszélyes rákkeltő karcinogén mikotoxinok, gabonamérgek, amelyeket penészgombák termelnek.

Penészgomba

 Magas páratartalom és magas hőmérséklet mellett terjed leginkább. Az aflatoxinok a szervezetben májbetegségeket, autóimmun betegségeket, a szívet érintő gyulladásos betegségeket, ételallergiát okozhatnak.

Fizikai mérgek

Kívülről jövő, akár légzés útján a szervezetbe kerülő ártalmas anyagok. A belélegzett levegőben lehet festékek, burkolatok, építőanyagok, szigetelés során elszabadult mérgező anyag részecske. Itt felvetődik egy igen komoly kérdés, a szigetelőanyagoknál, amit a mai napig használnak. Az üveggyapotot szinte az egész lakás, a ház szigetelésére használják. Biztos van olyan része a lakásnak, ahol nincs elzárva hermetikusan a szigetelés, vagyis az apró réseken, a mennyezeten vagy a falakon üvegszilánkok tömkelegét engedi be lakásunk légterébe, amit belélegzünk. Összetétele: a természetben megtalálható homok, melyhez újra hasznosítható üveget és salakosító adalékot, például nyers szódát adnak, főleg sík üvegből, autószélvédőből és tartályokból. Üvegrész aránya az alapanyag 80% -át is kiteheti. A szilánkok a légáramlattal bekerülnek az életterünkbe, ezért nagyon káros. 

Azbeszt

Az azbeszt egy másik olyan kerámia szálakat tartalmazó szigetelő anyag, amit a 70-es 80-as években Magyarországon elterjedve alkalmazták, a tűz, hő és zaj elleni hatás védelmére. Belégzése igen veszélyes az egészségre nézve, ezért ha tudjuk, hogy környezetünk tartalmaz azbeszt anyagot, akkor tudatosan védekezzünk.

És még mindig sorolhatnánk se hossza se vége

De most megpróbálunk egy kicsit a megoldáson dolgozni. Az az igazság, hogy amíg az embereknek nem hívják fel a figyelmét arra a tényre, hogy káros anyagok között éljük az életünket, addig talán nem is tűnik fel.

A testet muszáj méregteleníteni. A testnek szüksége van a be és kilégzésre. A testnek szüksége van a kiválasztásra és a salakanyagok elengedésére. A bőrünk légzése az izzadás, és a nyálkahártyáink méregtelenítése is hozzá tartozik. Ahogyan egyre több méreganyag kerül a szervezetünkbe, méregtelenítő mechanizmusaink túlterhelődnek. Ilyen lehet a megváltozott bűzös széklet, vizelet, bőrelváltozás.

Mit tehetünk magunkért?

A jó minőségű víz aranyat ér

A normál csapvizet legalább 2x át kell szűrni, hogy a klór és a fluor egy részét lecsökkentsük. Vannak jó, aktív szénnel ellátott vizes kancsók, vízszűrők, melyekkel a baktériumok elszaporodását megelőzzük. Az ioncserélt víz is kedvező. A forrásvíz talán a legjobb megoldás, de csak ellenőrzött területről származó forrásvizet fogyasszunk.

Kerüljük a légszennyeződést

Nagyon sok ember nem teheti meg, hogy a sűrűn lakott területről elköltözzön, azonban kis séták, kirándulások a szabadnapokon a környező erdőkben, zöld területeken, bárki számára elérhető megoldások. A szabadságot, ha tudjuk, olyan helyen töltsük, ahol van lehetőségünk a feltöltődésre, a szervezetünk a tiszta levegő vagy tengeri szél hatására tudjon regenerálódni. Otthonunkban használjunk légtisztító berendezést. Ha a szabadban sportolunk, figyeljünk a napszakra. Kora reggel, vagy a késő délután az optimális időszak, mikor a dugó már szinte megszűnt, kevesebb szennyező anyag kerül a levegőbe.

Kerüljük a feldolgozott élelmiszereket

Törekedjünk a tudatos vásárlásra. A zöldségeket, gyümölcsöket, pékárut bioboltokban, biopiacon szerezzük be, ahol nagyobb a választék és nagyobb az esély arra, hogy friss, vegyszermentes árut viszünk haza. Ha biopiac nincs elérhető közelségben, akkor a hagyományos piacon a kistermelőket válasszuk, akik nagy valószínűséggel azokat a terményeket árulják, amiket maguk is fogyasztanak. A zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan mossuk meg, használhatunk egy műanyag tálba csepegtetve grapefruit mag  olaj cseppet. A zöldségek gyümölcsök, csonthéjasok, csírák egyéb élelmiszerek a legjobb nyersanyagok. 

Mértékletességgel az egészségért

Ha már sikerült ügyesen bevásárolni, és az asztal tálalva, nagyon fontos hogy tudjuk a mértéket. Ne együk túl magunkat, a megfelelő időben együnk. Próbáljuk kerülni az este hat utáni vacsorát. Fontos, hogy feldúltan, stresszesen ne étkezzünk, ne kapkodjunk, forrót vagy nagyon hideget ne együnk, ne igyunk.

Csökkentsük lakásban a vegyi anyagok használatát

Tisztítószerek, rovarirtók, mosóporok, vegytisztítók használatát érdemes kerülni. Törekedjünk a vegyszermentes tisztítószerek, természetes alapanyagok használatára. A szódabikarbóna például tökéletes takarításhoz. Nem szennyezi sem a környezetet, és az emberi szervezetre sem káros. Érdemes mosódióval mosni, ami szintén természetes, vegyszermentes.  Gondoljunk csak arra, hogy az alsóneműnk, az ágyneműnk órákig érintkezik az anyaggal, meg is izzadhatunk, ez pedig a vegyszerben mosott anyagoknál koránt sem az egészségünket szolgálja.     

Nem elég az étkezésre odafigyelni!

A vitaminok, ásványok, aminosavak, zsírsavak bevitele a szervezetbe nélkülözhetetlen az egészség megőrzéséhez. Ezért a mai, túlterhelt világban a minőségi étrend kiegészítők napi bevitele több mint ajánlott.

Van még egy átfogó megoldás

A biorezonancia egy testelemző készülék, ami felfedezi a test gyenge pontjait. Megmutatja, milyen gyengeségek hiányosságok vannak. Elemző és harmonizáló program. Segít a kezelőjének megtalálni az energetikai egyensúlytalanságokat és problémákat. Az egész család számára ajánlott a biorezonanciás készülékkel történő felmérés, hogy a legjobb megoldást választhassuk az egészséges élet kialakításához.

Blogbejegyzéseim megtalálhatóak a https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-kovacsne-mayer-judit/ online magazinban is.