Mit okoz a konfliktus a testben?

Konfliktus zajlása belül március 3, 2020

Te hogy állsz a konfliktusokhoz?

Kétféle típusú ember létezik. Az egyik típus kerüli a konfliktust. Vannak, akik élvezik, sőt generálják a konfliktusokat.

A konfliktus kerülő emberek kerülik a problémát, elnyomják magukban az ezzel érkező érzést. De előfordulhat, hogy ez már csak egy érzet. Magukat fojtogatják, bár nem is tudnak róla. Amikor előtérbe kerül egy megoldatlan probléma, akkor úgy hárítunk, hogy saját biztonságunkat erősítjük, pl. elvonulunk falakat húzva magunk köré, vagy nagyon sokat eszünk, vagy éppen az ellenkezője, anorexia alakul ki. Valamilyen függőséget választunk magunknak, amiről elhisszük, hogy az jó nekünk. Tünet lehet, hogy ész nélkül vásárolunk, vagy sokat cigizünk, vagy valamilyen tudatmódosító szerhez nyúlunk, a túlzott kávéfogyasztástól, az alkoholon át a narkotikumokig.

Néha túljárunk a saját eszünkön is!

Lehet teljes az elzárkózás, amikor a lelki falainkat felhúzzuk és a fülünkbe dugjuk az mp3 lejátszó fülhallgatóját és építünk egy saját világot. Van, hogy vidámnak mutatjuk magunkat, úgy teszünk mintha minden rendben lenne.

Elhitetjük magunkkal, hogy ez így jó. És amikor valaki, egy barát, hozzátartozó, családtag ránk koppint: hogy „Hahó, mi a fenét művelsz magaddal?”, akkor mérgesek leszünk, hogy beleszólnak az életünkbe.  Felháborodva, hogy „senki ne oktasson ki”, ne mondja meg a tutit, ne érezzen helyettünk, és egyáltalán milyen alapon gondolja, hogy jobban tudja nálunk, mi kell nekünk?

De a tudattalanodba befészkelte magát és ott dolgozik a sok kérdés: Biztos jól vagyok, vagy tényleg elrontottam valamit? Értékes, vagy értéktelen vagyok a világ számára?

Mi történik a lélek falain belül?

A bizonytalanság dolgozik az emberben! Ilyenkor önértékelésünkben megyünk össze apróra, összetöpörödünk, akár még negatív gondolatok is felmerülhetnek bennünk. És ha már lelkileg is lemerültünk, akkor szép lassan létrejön a testünkben is az elváltozás. Kezdetben csak fáradtság, kimerültség jelentkezik. Majd megjelenik a fájdalom és egyre rosszabbul érezzük magunkat a bőrünkben. Elérkezik a pillanat, hogy felkeressük a háziorvosunkat. Ott panaszkodunk, felírnak egy csomó beutalót. Kivizsgálás, labor, vérvétel, EKG következik. Ettől még betegebbnek érezzük magunkat. Amikor megérkezik a leletünk, hogy minden negatív, talán sírva is fakadunk, hogy Úr Isten, de jó! De akkor mi ez?

Nézz a dolgok mögé!

Ha még csak tünet van, de fizikai elváltozás nincs, akkor joggal örülhetsz, de ne lépj túl elégedetten a kérdésen! A megoldáshoz lehet, hogy életünk összes területén nagy változásra, áttörésre számíthatunk: egy beszélgetés, ami feltárja a sebeink előzményeit, ami lehet, hogy egy nehéz gyerekkorból eredő probléma okozott. Teljesen mindegy, hogy mi történt, hisz mindig a megoldás a lényeg. Lássuk át a káoszt, amibe beleragadtunk, mert azt hittük, hogy ez az egyetlen út. Vagy felismertük, hogy van másik megoldás is, csak eddig féltünk a változástól.

Szelíd gyógymód is létezik

A fül akupunktúra olyan terápia, amit évezredek óta ismerünk és ma már a nyugati orvoslásnak sem idegen. Maga a terápia abból áll, hogy az érzékeny pontokat a fülön, mint központot stimuláljuk. Tű-lézer-elektromos impulzus, növényi magvak-mágnes által gyakorolunk hatást a perifériára. A módszer alapján 5 ponton, a Nada protokoll alkotja, amelyet világszerte sikeresen alkalmaznak. Működése a fülkagyló (auricula) gazdag ideg hálózatával magyarázható. Az akupunktúrás kezelések fizikai, érzelmi és mentális szinte, komplexen hatnak. Ezért jó szívvel ajánlom ezt a szelíd gyógymódot.

Eredményes alkalmazási területek:

  • szerfüggőség
  • viselkedési addikció
  • szenvedély szerű tünetek
  • krízisintervenció
  • PTSD ( poszttraumás stressz zavar)

A régi struktúrák felbomlanak és eltűnnek.

Van segítség, hisz meg lehet kérni egy barátot. Igényelhetjük szakember segítségét. Jól jöhet egy guru útmutatása, hitben élők fordulhatnak lelkipásztorhoz. Alkalmazni lehet a 12 lépés programot. Spirituális szemléletet elfogadók, angyalok segítségét is kérhetik.

Természetgyógyászként, fülakupunktúrás addiktológusként, az alkalmazott tudásokkal számos területen érhetünk el eredményeket. Minden esetben érdemes a holisztikus szemléletmóddal feltérképezni a tünetek kiváltó okait, és megkeresni az adott helyzetben legmegfelelőbb kezelési módot.

Blogbejegyzéseim megtalálhatóak a https://csakanoknekmagazin.hu/szakertonk-kovacsne-mayer-judit/ online magazinban is.