Bach virágterápia, lélekcsepp

Dr. Edward Bach 1928 és 36 között dolgozta ki egyedülálló módszerét a virágterápiát, amit a homeopátia alapelvét tovább gondolva testi-lelki-érzelmi betegségek kezelésére és megszüntetésére kínál lehetőséget. Dr. Bach kezelései során felmerült egy újabb kérdés: mi az, ami hajlamossá teszi az embert a betegségek kialakulására. Klinikai tapasztalatai alapján jól tudta, hogy egy ugyan azon betegségben szenvedőkkel zsúfolt korteremben, érzelmileg minden beteg másként viszonyul önmagához, mint saját „betegségéhez” állapotához. Vagyis az érzelmi viszonyulás befolyásolja a gyógyulást. A FÉLELEM (FÉL-ELEM) volt az az egyik lelki tényező, amely hátráltatta a felépülést. A különböző krónikus betegségekben szenvedő betegei kezelése során megállapította, hogy a fizikai test kóros elváltozásait gyakran egy régóta tartó lelki probléma eredményezi.

Kezelés: hosszan tartó bajok esetében a kezelés elve ugyan az, mint gyors lefutású, enyhe, vagy fizikailag még meg se jelent betegségekről van szó. Egy betegség kialakulásánál figyelni kell, hogy milyen hatás alakul ki a betegnél. Depresszió, – reménytelennek tartja a gyógyulást, -fél, -ingerlékeny, társaság után vágyik, vagy egyedül maradna. Különböző hangulatok alapján kell a megfelelő virágokat kiválasztani.

Gyógyírek: Félelem elleni gyógyír: öt fajtája van, ami elég különböző. Bár a félelem a leggyakoribb lelkiállapot, amit kezelnünk kell, csak egyre vagy néhányra van szükség, hogy az érzést legyőzzük. A többi összesen 38 virág gyógyír között minden olyan állapotra találunk szert, amivel csak találkozhatunk.

Lehetnek akik: 

  • bizonytalanságtól szenvednek
  • sohasem tudják mit akarnak
  • magányosak
  • túlérzékenyek