Fülakupunktúra

Nogier elmélete szerint, ha egy kifejlett embriót rajzolunk a külső fülre fejjel lefelé, akkor egy térképet kapunk, amelyben a testünk minden része reprezentálódik. Ha a test bizonyos zónája elveszíti a maga élettani egyensúlyát, akkor aktív érzékeny akár fájdalmas is lehet a fülkagylóban a kivetülési pont.

Maga a terápia abból áll, hogy az érzékeny pontokat a fülön, mint központon stimuláljuk, tű- lézer- elektromos impulzus- növényi magvak- mágnes, és ezáltal gyakorlunk hatást a periféria zavarára.

A módszer alapján az 5 pontos Nada protokoll alkotja, amelyet világszerte sikeresen alkalmaznak.

A fülkagylót (auricula) agyidegek és gerincvelői idegek is behálózzák, vagyis gazdag ideghálózatával magyarázható. Az akupunktúrás kezelések, fizikai érzelmi és mentális szinten hatnak.

Alkalmazási területei:

  • Szerfüggőség: valamennyi kémiai anyag (alkohol, drog, nikotin, élelmiszer. stb.) Nem szerfüggő szenvedélybetegségek esetén is használható.
  • Viselkedési addikciók: vásárlási szenvedély, munkamánia, társ függőség, étkezési zavarok,
  • szenvedélyszerű: deviánsnak látszó viselkedésmód, féltékenység, szerelem, bosszúvágy,
  • krízis intervenció: váratlan halál, súlyos érzelmi konfliktus helyzetek, sorscsapások, emberi csalódások, serdülőkori válság, párkapcsolati gondok, válás.
  • PTSD (poszttraumás stressz-zavar): lehet bármilyen traumával kapcsolatos élmények feldolgozatlansága:
    • Gyakori a trauma átélése gondolatban, fantáziában vagy álomban
    • személy a trauma megismétlődésétől retteg, szorong

Kezelés: öt darab kis tű kerül behelyezésre, a fül meghatározott pontjaiba, mind két fülbe maximum 45 percig. A megszúrt akupunktúrás pontok stimulálják azon szerveket, amelyek a pontokhoz tartoznak. Mint szimpatikus idegrendszer tüdő, a máj és a vesék. A kezelés méregtelenít és a vegetatív idegrendszert kiegyensúlyozza. Az akupunktúra visszaállítja a szervezetben az akadálytalan energiaáramlást és a belső funkciók normális működését.