Metabolic Typing

Egészséges ételek

Az emberek anyagcsere alapján kategóriákba való osztását, a ‘metabolic typing’-ot az amerikai Williem l. Wolcott fejlesztette ki. Módszere azon alapszik, hogy a táplálkozás erős befolyást gyakorolt anyagcserénkre. Wolcott abból indult ki, hogy minden embernek szüksége van valamennyi tápanyagra. Ezek arányát azonban genetikai adottságok alapján kell mérlegelni. Régi bölcsesség, hogy ami az egyik embernek táplálék, a másik embernek méreg. Egyre többet foglalkozunk azzal, hogy megfogalmazzuk a test-lélek fogalmát; hogy milyen csillag alatt születtünk, hogy mennyire vagyunk kiegyensúlyozottak, hogy milyen a személyiségünk. De a táplálkozásunkra már nem figyelünk, csak általánosságban fogyni akarunk. Azt gondoljuk, hogy minden táplálkozási rendszer ugyan olyan jó nekünk, mint az időseknek, babáknak, sportolóknak stb.

A metabolic typing 4 faktor alapján határozza meg az anyagcsere típusokat.
Idegrendszer: szimpatikus- paraszimpatikus
Sejtanyagcsere: sebesség: gyors-lassú
Hormon: jellemzők megmutatja melyik étel típus
Vércsoport

Ez a 4 faktor adja meg mindenkinek az anyagcsere típusát.
Táplálkozási típus: fehérje vagy szénhidrát.
Hormon típus: mitől hízunk, hova hízunk, miket kívánunk.
Autonóm idegrendszer – emésztőrendszer.
Szimpatikus – paraszimpatikus egyensúly típus (V. tip).
Egyensúlytípus gliko tip. (fehérje) – Beta tip.(szénhid.)

Hosszú távú eredmények: megelőzi, illetve visszafordítja a degeneratív betegségeket, erősíti az immunrendszert, optimalizálja a vércukor szintet, növeli az anyagcsere sebességét, csökkenti a zsír lerakódást, beállítja az optimális testsúlyt.

Hát ezért ideális az életmód váltás!