Soft leaser (lágy lézer)

Soft leaser kezelés

A Soft leaser (lágy lézer) egy olyan sugár, ami a fizikai tulajdonságai miatt, élő szövetekben egy eljárást hoz létre, amitől a seb gyógyulási időszaka lerövidül, és ezzel párhuzamosan gyulladáscsökkentő és
fájdalom csillapító hatást fejt ki .A soft laserek test károsodást nem hoznak létre, nem okoznak. Segítik a betegségek eredeti funkciójának visszaállítását. Javítják a sejtekben az oxigén ellátást, az ellenanyag termelést, és a vérkeringést.
Betegségek gyógyítása: rosszul gyógyuló sebek, fekélyek, zárt izom, ízületi sérülések, lumbágó, arcüreggyulladás, stb.
Mivel a lézer terápia semmilyen fájdalmat nem okoz, gyermekek is jól tolerálják. Gyermekeknél történő alkalmazásnál fontos a pszichikai hatás, hogy a készülék és maga a kezelés gyors és barátságos.

Biológiai hatás

Klinikai hatás

  • sejt szaporodás
  • sejtregeneráció
  • gyulladáscsökkentés
  • immunrendszer fokozása
  • fájdalom csillapítás
  • sebgyógyulás
  • izomfeszülés csökkentés
  • ödéma csökkentés

Lézer terápai alkalmazási területei

Lézerakupunktúra: általában hagyományos tű helyett. Sportorvoslás, traumatológia: heves fájdalmak csillapítására, duzzanatok csökkentésére, izomgörcs oldására.

Rheumatológia: heveny és tartós gyulladások kiegészítő kezelésére, degeneratív elváltozások okozta funkciózavarok javítására és fájdalmak enyhítésére. Akut fájdalmak, kopás, sérv, nyak-fejfájás, gerinccsigolyák, köhögés, íngyulladás, nyáktömlő gyulladás, teniszkönyök, belső könyök
stb. kezelésére.

Ortopédia: veleszületett és szerzett elváltozások okozta funkciózavarok és az ebből származó fájdalmak csökkentésére.

Neurológia, idegrendszeri megbetegedések: ideggyulladások és fájdalmak, perifériás bénulások, spazmusok, kontraktúrák kezelésére, arcideg zsába, herpesz és következménye, fantomfájdalmak csökkentésére.

Fül-orr-gégészet: külső hallójárat gyulladása, dobhártya-sérülések kiegészítő kezelésére, tartós torokgyulladás esetén, krónikus nátha kezelésére, melléküreg-gyulladások kiegészítő terápiájaként.

Fogászat, szájbetegségek: szájnyálkahártya-gyulladás és sérülés esetén, fogínygyulladáskor, szájfájdalmak enyhítésére.

Bőrgyógyászat-kozmetika: hámhiányos állapotok-lábszárfekély, felfekvés-, ekcémák, égési sérülések, herpes simplex és herpes zooster (övsömör) kezelésére, ifjúkori akné, hólyagocskák és pattanások, foltos hajhullás, ránc kezelés, cellulitis.

Bélbetegségeknél nagyon jó hatása van a lézernek végbél berepesések és sipolyok, valamint gyulladt aranyeres csomók kezelésére.

Nem javasolt: festékes anyajegy területén, gombás bőrfelületen, pajzsmirigy környékén, rosszindulatú daganat területén. Lázas állapotba, terhesség esetén, illetve alhasi részen.
A panaszokat okozó alapbetegség szakorvosi kivizsgálása mindig szükséges a lézeres kezelés megkezdése előtt.